Младата киноверига КИНОПОЛИС откри лятно кино (открито) в град Приморско, в аква-парк АКВА ПЛАНЕТ – Приморско, ул. Фрегата 2. Проектът за лятно кино в град Приморско стана наложителен, след като през 2017 година беше закрито старото лятно кино в града, тъй като терена беше закупен, а киното съборено, за да бъде изграден нов хотел. Кинополис получи покана от аква-парк АКВА ПЛАНЕТ и съвместно беше реализиран проекта за ново лятно кино в най-младежкия курорт на българското черноморие.

Новооткритото кино разполага с 364 седящи места под звездите. Билети се закупуват на касата на аква-парка от 19:15 до 23:30 часа. Оборудването е съвремено и модерно: цифров кино-прожектор Christie CP2215, озвучителна система Dolby Digital и 3D система от американската компания лидер в бранша DepthQ.

Екранът на киното е от германската фирма AirScreen и е надуваем, за да е безопасен за зрителите, в случай на по-силен вятър.

Киното ще извършва по две прожекции всяка вечер – според часът на залеза, първата прожекция ще варира, като до 20-ти юли тя ще бъде от 21:00 часа, а след това ще се измества по-рано. Подробна програма на киното можете да видите във ФЕЙСБУК страницата или в УЕБ-СТРАНИЦАТА ни, както и на телефон 08777 21895